London School of Economics ile beraber yürütülen proje hızla devam ediyor

29 Ocak 2013

TOBB ETÜ SPM'nin Türkiye ayağını yürüttüğü "Meslek Eğitiminde Sosyal Dışlanmışlık" konulu karşılaştırmalı araştırma projesi tüm hızıyla devam ediyor. European Training Foundation ve London School of Economics önderliğinde gerçekleştirilen proje dahilinde sürdürülen saha araştırması gereğince üst düzey karar alıcılarla mülakatlara başlandı.

Proje danışma kurulumuzun çizdiği yol haritasına dayanarak şimdiye kadar çeşitli partilerden konuyla ilgili çalışmalar yapan milletvekilleri, Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri 28 Ocak 2013 tarihinde proje gelişimimizi takip etmek üzere ziyaretimize gelen LSE Enterprise proje gözlemcisi Marina Cino Pagliarello'da saha araştırmamıza katıldı.

Bu görüşmeler kapsamında 29 Ocak 2013 tarihinde proje gözlemcisi Marina Cino Pagliarello ile Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi ziyaret edildi. TOBB ETÜ SPM Direktör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Başak Yavçan liderliğinde TOBB ETÜ SPM araştırma ekibi ile gerçekleşen okul gezisinde başta okul müdürü Nazan Şener olmak üzere çeşitli dalların öğretmenleriyle mülakatlar yapıldı. Yapılan gezide ayrıca Atatürk Kız Teknik ve Meslek lisesinin özel sektörle gerçekleştirdiği işbirlikleri ve uluslararası projelere katılımıyla ilgili bilgi edinildi ve bu ortaklıklar aracılığıyla kurulan ve iyileştirilen atölyeler gezildi.